밀가루말고 쌀가루 베이킹! 달달하고 건강한 초코쌀식빵 만들기!, how to make chocolate rice bread

     오늘은 쌀가루를 이용해서 초코식빵을 만드는 법을 알려드리겠습니다.

    today i am going to teach you how to make chocolate bread using rice flour.

     

    햇쌀마루 강력 쌀가루

    "햇쌀마루"의 강력쌀가루를 이용해서 만들었습니다

    i use strong rice flour from "햇쌀마루" for today's baking.

     

    초코쌀식빵 재료

    < 재료 / ingredients >

    강력쌀가루 / strong rice flour 250g

    물 / water 170~200g

    코코아파우더 / cocoa powder 20g

    설탕 / sugar 10g

    소금 / salt 5g

    드라이 이스트 / dry yeast 3g

    계란 / egg 20g

    버터 / butter 25~30g

    초콜릿 / chocolate 원하는만큼!! use as much as you want!!

    초코청크 / Choco chunk 45~50g

    옥수수식빵틀 / Corn Bread Frame  1EA

     

    초코쌀식빵 만들기

    1. 먼저 볼에 강력쌀가루를 넣고 설탕, 소금, 드라이이스트가 섞이지 않도록 사진과 같이 넣어주세요.

    1. First, put strong rice flour in a bowl and put sugar, salt, and dry yeast like the picture so that they are not mixed.

     

    초코쌀식빵 만들기

    2. 설탕, 소금, 드라이이스트가 서로 섞이지 않도록 쌀가루와 섞은 다음, 가운데 구멍을 만들어 계란과 물을 넣어주세요.

    2. Mix with rice flour to prevent sugar, salt and dry yeast from mixing, then make a hole in the middle and add eggs and water.

     

    초코쌀식빵 만들기

    3. 주걱으로 섞어주다가 코코아가루를 넣고 더 섞어주세요.

    3. Mix with spatula and add cocoa powder and mix more.

     

    초코쌀식빵 만들기

    4. 반죽기를 이용해서 약10분 반죽을 해준 뒤, 버터를 넣고 10분 더 반죽을 해줍니다.

    4. Using a kneader, knead for about 10 minutes, then add butter and knead for another 10 minutes.

    초코쌀식빵 만들기

    5. 초코청크를 넣고 골고루 섞어주세요.

    5. Add chocolate chunks and mix thoroughly.

     

    초코쌀식빵 만들기

    6. 동그랗게 만들어 1.5배로 커질 때까지 1차 발효를 해줍니다.

    6. Make a circle and apply the first fermentation until it's 1.5 times bigger.

    초코쌀식빵 만들기

    1차발효 완료~

    the first fermentation is done~

    초코쌀식빵 만들기

    7. 손으로 눌러 가스를 빼준 후, 반죽을 펴주세요.

    7. Press with your hands to remove the gas, then spread the dough.

    초코쌀식빵 만들기

    8. 초콜릿을 올려준 후, 반죽을 말아주세요.

    8. Place chocolate on the dough and roll it.

    초코쌀식빵 만들기

    9. 반죽을 틀에 넣고 렙을 씌운 후, 2차발효를 합니다.

    9. Put the dough in the frame, cover it with a wrap, and then make a secondary fermentation.

    초코쌀식빵 만들기

    10. 사진과 같은 크기가되면 2차발효 끝!

    10. If it's the same size as the picture, the second fermentation is over!

    초코쌀식빵 만들기

    11. 마지막으로 150도로 약20분 오븐에서 구워줍니다.

    11. Lastly, bake at 150 degrees for about 20 minutes in the oven.

    초코쌀식빵 완성

    초코쌀식빵 완성입니다!

    Chocolate rice bread is done!

     

    딤테이블 초코쌀식빵

    딤테이블 위에서 빛나는 초코쌀식빵을 감상하세요

    Enjoy the shiny chocolate rice bread on the dim table.

     

    동영상 올리면서 포스팅 마무리하겠습니다. 오늘도 읽어주셔서 감사합니다.

    I will finish posting while uploading the video. Thank you for reading today.

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